• francesca lazzeri

Dear Friend, wolves have always eaten sheep

Dear Friend, wolves have always eaten sheep

Francesca Lazzeri / Frascati Producties & Wild Vlees in coproductie met Over het IJ Festival en Theaterfestival Boulevard

language no problem
performance

Over

In Dear friend, wolves have always eaten sheep reflecteert Francesca Lazzeri via de wetten van de biologie en fysica op het huidige Europa dat is verscheurd door de vluchtelingencrisis en interne politieke verdeeldheid.
 
 
In de biologie wordt met de term 'homeostase' beschreven hoe een systeem de neiging te veranderen kan  weerstaan om zo een stabiele constante interne omgeving te handhaven. Een voorbeeld van hiervan is de manier waarop ons lichaam de temperatuur constant op 37 ° C weet te houden, onafhankelijk van de externe omstandigheden. In deze nieuwe productie tart Lazzeri bekende patronen en systemen. Ze gaat op zoek naar een evenwicht gebaseerd op transformatie in plaats van behoud, op kracht in plaats van angst, duisternis in plaats van licht. Deze zeer fysieke en visuele performance is een poging ruimte te maken voor nieuwe ordeningen, alternatieve complexe systemen en andere levensvormen. Ontstaan uit chaos en op zoek naar een vloeiende stabiliteit.
 
Idee en regie Francesca Lazzeri (Wild Vlees) performers Hidde Aans-Verkade, Evelien Cammaert, Maja Grzeczka, Niels Kuiters, Charles Pas geluidsontwerp Abel Kroon productieleider Vera Andeweg creatief producent Job Rietvelt advies Christina Flick, Loes van der Pligt techniek Dirk Houthof met dank aan Tamar Blom, Marcelo Evelin, Joost Segers, Maartje Prins.
Wild Vlees wordt ondersteund door de Nieuwe Makers regeling van het Fonds Podiumkunsten
 
'Lazzeri bevraagt de intensiteit waarmee mensen hun projecten in de wereld doorzetten ten koste van de rest van de schepping. Ze kiest voor drie sterke beelden op rij: het ongelijke gevecht van de viervoeter met de tweevoeter, het bouwen van een bloedbad en het ridiculiseren van overconsumptie. Nergens doet de voorstelling dramatisch, al heeft iedere scène een uitgesproken intensiteit.' ★★★★ Theaterkrant over Everything must be interpreted as intensity

Makers

Francesca’s werk is altijd een balansoefening tussen abstractie en letterlijkheid, vrijblijvendheid en anekdotiek, het persoonlijke en het politieke. Francesca Lazzeri (Italië, 1991) vormt samen met Tamar Blom, Job Rietvelt en Joost Segers het collectief Wild Vlees. De groep vertaalt een sociaal engagement radicaal naar het lichaam. Francesca Lazzeri rondde in 2016 de Mimeopleiding Amsterdam (ATD) af met Being Singular Plural en When everything is human, the human is an entirely different thing (gecoproduceerd door Theaterfestival Boulevard i.s.m. Festival Cement). De laatste, die ze samen met Tamar Blom gemaakt heeft, werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers. Daarna maakte het duo An Incomplete Life dat op Festival Cement in première ging. In september 2017 ging haar eerste Frascati Productie in première: Everything must be interpreted as intensity, waarin zij de verhouding mens-dier binnen onze samenleving op scherp zette.
Over het IJ Festival

Deze voorstelling wordt gespeeld op locatie tijdens het Over het IJ Festival. De kaartverkoop loopt via de site van het Over het IJ Festival.

Special op 14 juli

In de special De (o)nzichtbare mensen van de stad leidt kunstenaar Joost Conijn je door een avond waarin onze gezamenlijke ethische houding ten opzichte van de ander, de buitenstaander, centraal staat en de rol die een kunstenaar in de samenleving kan innemen. Na een borrel en ontmoeting met Joost Conijn en Wild Vlees/ Francesca Lazzeri in Ferrotopia, bezoek je samen met hen een project uit het Over het IJ Festival LAB en de voorstelling Dear friend, wolves have always eaten sheep gevolgd door een nagesprek.