GEANNULEERD : Ach Mijn Wederhelft #1 Soulsearch

GEANNULEERD : Ach Mijn Wederhelft #1 Soulsearch

Gavin-Viano / Frascati Producties

theater

Over

Jorden en Mehmet gaan trouwen. Maar Mehmet wil een open huwelijk en Jorden stemt toe op voorwaarde dat zij beide een PrEP-traject ingaan. Kan Mehmet dat weigeren? De twee verloofden dagen elkaar flink uit als het gaat om eigenaarschap van het eigen lichaam. Een existentiële crisis breekt uit: want als PrEP doorslaggevend is voor een gezonde relatie, is die relatie dan op zichzelf wel gezond? Is het wel oké dat je partner zulke eisen stelt? Of is het juist vreemd dat je geliefde lichaamsvloeistoffen wil blijven uitwisselen met anderen? Uiteindelijk zal de één de ander dwingen zich onderdanig op te stellen, want tja, dat doe je tenslotte in een huwelijk. En dan rest die laatste, belangrijke vraag: moet je deze nieuwe pil eigenlijk wel in het systeem van jouw lichaam willen hebben?  

In deze proeve gaan Jorden en Mehmet op soulsearch. Biraciaal. Queer. Cute, maar onzeker as fuck. Een performatieve dialoog waarbij het gedreun van orgelmuziek een soundscape vormt voor de twijfels van een succesvolle millennial, symbool voor het heilige huwelijk, het mystieke lichaam en misschien zelfs voor de hebzuchtige liefde.

Ach Mijn Wederhelft #1 Soulsearch is een eerste onderzoek in een serie van drie. In elk van de drie delen wordt het verhaal vanuit het perspectief van verschillende personages verteld. De drie delen vormen uiteindelijk samen het drieluik Ach Mijn Wederhelft, dat in het najaar van 2021 in première gaat.

Te verwachten in 2021:

Ach Mijn Wederhelft #2 Survival Mode
Een debat tussen huisarts en een wijze vrouw over medische verantwoordelijkheid en stigmatisering.
 
Ach Mijn Wederhelft #3 Sexual Revolution
Over de opkomst van de anticonceptiepil en de parallellen met de hedendaagse PrEP-pil.
 

regie Gavin-Viano spel Mitch Wolterink en Harun Balci scenografie Arinth Foekema campagnebeeld Daan Brand productie Frascati Producties & Wisdom Lanes co-productie VIA ZUID

Makers

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Ach Mijn Wederhelft is gedeeltelijk zijn (wegens corona uitgestelde) afstudeervoorstelling. Tijdens zijn studie was hij regie-assistent bij Toneelgroep Oostpool en part-time Research Adviseur bij VSBfonds. Hij ontving recent de DNA Next Stimuleringsprijs. Gavin-Viano ontwikkelt zijn werk bij VIA ZUID, IMPACT en Frascati Producties. 'Theater om de kloof tussen zwart en wit te dichten'  

Human over Melanine Ten Strengste Verboden: "Het werk van Gavin-Viano straalt maatschappelijke urgentie uit. Hij vertelt niet-westerse verhalen vanuit een anti-white-male-gaze en zoekt bewust naar de intersectionaliteit van zijn personages. Zo creëert hij een wereld waar taal, beweging en muziek tot een geheel samenvloeien en waar humor het cement tussen de bouwstenen vormt."