• radio van deyssel 9

Online event: Radio van Deyssel #9: Iedereen alleen

vr 12 maart t/m vr 16 april

Online event: Radio van Deyssel #9: Iedereen alleen

Hanna Timmers / Frascati Producties i.s.m. Rochdale

theater

Over

Let op: zo lang de coronamaatregelen nog gelden, is dit een online event ipv een samenkomst bij Pop-up Theater van Deyssel. Deze corona-proof aflevering bestaat uit vier delen op vier data en samen vormen ze één verhaal. 

 
Vanuit Pop-up Theater van Deyssel in de Lodewijk van Deysselstraat zoeken theatermaker Hanna Timmers en social designer Luca van Slagmaat naar de (on)vertelde verhalen van de buurt. Sinds september 2018 ontstonden zo al zeven voorstellingen, een luisterwandeling (deel 8) en een korte film.
 
In de negende aflevering van Radio van Deyssel zoomen we in op het individu. In een tijd waarin je op jezelf bent teruggeworpen, heeft iedereen een eigen verhaal. We luisteren naar mensen uit de buurt die graag alleen zijn of juist ongewild geïsoleerd leven. Ook gaan we het gesprek aan met buurtbewoners die het idee hebben dat ze er alleen voor staan. We vragen ons af: zou het eigenlijk niet helpen om het 'alleen zijn' te oefenen?
 

De negende aflevering bestaat uit vier delen:

Deel 1 - 26 februari 

Het eerste deel is een korte film, waarin Hanna zoekt naar manieren van contact maken in tijden van afstand. Bovendien stellen we ons voor hoe het ook alweer was, zo opgepropt in dat kleine theater aan de Van Deyssel. De video vind je hier terug en op de Facebookpagina van Frascati en Pop-up Theater van Deyssel. 

Deel 2 - 12 maart 

Het tweede deel bestaat uit een korte (theater)solo gebaseerd op het verhaal van Ruud, buurtbewoner met een enorme cd-collectie. Het liefst zit Ruud rustig alleen naar muziek te luisteren en de lockdown bracht daar geen verandering in. De solo, gespeeld door Remco Melles, wordt op vrijdag 12 maart voor voordeuren van buurtbewoners gespeeld.

Deel 3 - 2 april 

Het derde deel is een korte solo over het gevoel alleen te staan tegenover grote instanties. Deze solo speelt afhankelijk van de maatregelen in Pop-up Theater van Deyssel voor één of twee toeschouwers of, net als deel 2, aan de voordeur. (Meer info over reserveren volgt binnenkort.)

Deel 4 - 16 april 

In het vierde deel word je door de jongste bewoners van de Van Deyssel uitgedaagd om het 'alleen zijn' op radicaal nieuwe wijze te oefenen. Een experience voor één persoon in of bij Pop-up Theater van Deyssel. (Meer info over reserveren volgt binnenkort.)

concept en regie Hanna Timmers social design Luca van Slagmaat spel Kyra Bououargane, Remco Melles en jonge en oudere buurtbewoners muziek Kyra Bououargane techniek Tom Brinkkemper met dank aan Rochdale, Bakkerij de Eenvoud, Cascoland, Gemeente Amsterdam, Vooruit en alle buurtbewoners die we spraken

 

Makers

Pop-up Theater van Deyssel
  • vr 12 mrt
    18:00
  • vr 02 apr
    18:00
  • vr 16 apr
    18:00