Odette, Kater en de lul

Odette, Kater en de lul

La Isla Bonita / Frascati Producties

theater

Over

 
Odette, Kater en de Lul is de nieuwe zaalvoorstelling van La Isla Bonita in coproductie met Frascati Producties.
 
Odette, Kater en de Lul is een futuristisch kostuumdrama van performancecollectief La Isla Bonita. Een fysiek onderzoek naar wat de toekomst van de mensheid-met betrekking tot seksualiteit en voortplanting- gaat zijn met de naderende technologische vernieuwingen.
 
Na de succesvolle voorstellingen La Lucha Libre, Atlantis en De Managers, maakt La Isla Bonita een duister, erotisch en dystopisch toekomstsprookje. Een feministisch pleidooi voor lichamelijkheid en de verschuivende rollen van man/ vrouw/non-binair/trans-personen wanneer technologie een belangrijke rol krijgt in het voortplantingsritueel. Gehuld in de draperieën van het hemelbed voor een Aerial dance, houdt het collectief een pleidooi voor lichamelijkheid. Een voorstelling gemaakt vanuit nieuwsgierigheid naar de toekomst met zijn nieuwe vormen en ideeën over vruchtbaarheid. Is ectogenese, waarbij nieuw leven groeit in met vloeistof gevulde biozakken, de oplossing voor de ongelijkwaardigheid? 
 
"zowel een viering van nieuwe mogelijkheden als een ode aan zwanger- en ouderschap zoals we die nu kennen: de verbintenis tussen de nieuwe en de oude mens wordt overbrugd door het ontplooien van nieuwe rituelen. Het beeld van vier liefdevolle moeders die pogen hun gezamenlijke kind een veilig nest te bieden beklijft" ★★★★ NRC
 
concept & spel Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé scenografie Juul Dekker kostuums Hanne Pierrot geluidsontwerp Marijn Brussaard eindregie Mara van Vlijmen productie Lena Meijer zakelijke leiding Thomas Royé en Marloes Marinussen AI developer Casper Wortmann, Luc Weytingh producent Frascati Producties i.s.m. La Isla Bonita verkoop Via Rudolphi campagnebeeld Lisa Schamlé techniek Dirk Houthoff & Manuel Boutreur
 
              
 
 

Makers

La Isla Bonita bestaat uit de performers Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé. Het collectief maakt fysiek, beeldend theater met een maatschappijkritische focus. Het werk is energiek en associatief, ritmisch, ontregelend en grappig. Clichés worden schaamteloos uitvergroot tot in het absurde en als toeschouwer herken je het nieuws, Facebook, je buurvrouw en jezelf. Voor elke voorstelling koppelen de spelers een inhoudelijk thema aan een fysieke speelstijl. Zo ontstaat een combinatie van tekst en mime die ruimte schept voor een frisse blik op thema’s die ons allemaal aangaan.

Video

Teaser Odette, Kater en de Lul - La Isla Bonita / Frascati Producties
Première 18 september