• Gavin-Viano Ach mijn wederhelft

Geannuleerd: Ach mijn wederhelft #2

Geannuleerd: Ach mijn wederhelft #2

Gavin-Viano / Frascati Producties

theater

Over

Een performatieve dialoog in drie delen over de seksuele revolutie van toen, nu en morgen   

Jorden en Mehmet gaan trouwen. Maar Mehmet wil een open huwelijk en Jorden stemt toe op voorwaarde dat zij beide de preventieve hiv-pil PrEP slikken. Kan Mehmet dat weigeren? Een existentiële crisis breekt uit: want als PrEP doorslaggevend is voor een gezonde relatie, is die relatie dan op zichzelf wel gezond? En is het wel oké dat je partner zulke eisen stelt? Ach Mijn Wederhelft is een theatraal debat over de nieuwe vorm van safe seks en stigmatisering. Over de opkomst van de anticonceptiepil en de parallellen met de hedendaagse PrEP-pil. Want wie heeft zeggenschap over welk lichaam? Wie heeft welke verantwoordelijkheid? 

Ach Mijn Wederhelft is een theatraal onderzoek in drie delen. Elk deel staat op zichzelf, maar samen vertellen ze hetzelfde verhaal vanuit een ander perspectief. De drie delen gaan samen in oktober 2021 in première in Frascati.  

#2 Survival Mode 
Grootmoeder Ilène gaat de strijd aan met dokter Beendert. Hij vertikt het om PrEP te verstrekken aan haar kleinzoon Jorden. Dokter Beendert is van mening dat de GGD dit maar moet  doen. Op haar beurt vertikt Ilène het om deze afwijzing, deze ontkenning van een realiteit, te accepteren. Fundamentele denkwijzen staan lijnrecht tegenover elkaar: wie beslist er welk mens op welke manier mag (over)leven? 

spel #2 Maureen Tauwnaar en Huib Cluistra

tekst & regie Gavin-Viano spel Kimberley Agyarko, Harun Balci, Dahiana Candelo, Huib Cluistra, Claire Hordijk, Maureen Tauwnaar, Mitch Wolterink dramaturgie Nuno Blijboom scenografie  Arinth Foekema muziek Marciano 'Sniggy' Madretsmam make-up Narjara van der Geld lichtontwerp en techniek Sjaak Zegwaard campagnebeeld  Daan Brand productie Frascati Producties & Wisdom Lanes co-productie VIA ZUID 

 

Makers

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht met Melanine Ten Strengste Verboden. Hij was regie-assistent bij Toneelgroep Oostpool en part-time Research Adviseur bij VSBfonds. Voordat hij naar de regieopleiding ging, ontwikkelde hij zich bij Codarts Rotterdamse Dansacademie en vervolgens ontving hij scholarships voor The New York Film Academy. In zijn werk kaart hij thematieken aan die in de black community, de human rights community, de LGBTQIA+ community en bij kwetsbare jongeren spelen. Hij doet dit door niet-westerse verhalen te vertellen, vaak een anti-white-male-gaze als perspectief te kiezen en bewust op zoek te gaan naar de intersectionaliteit van zijn personages. Zo creëert hij een wereld waar taal, beweging en muziek tot een geheel samenvloeien en waar humor het cement tussen de bouwstenen vormt.

 

 

Drieluik

Ach mijn wederhelft bestaat uit drie delen die je los van elkaar kunt zien. Ieder deel is een compleet verhaal.