Trip TO HEAL

Trip TO HEAL

Lina Issa / Ibelisse Guardia Ferragutti / Ira Brand / Collectief POLY POLY

Over

Trip TO HEAL is een collectieve, zintuigelijke en ervaringsgerichte trip. Een belevingsroute vol theatrale interventies van twee uur door de zalen van Frascati. De route leidt kleine groepen publiek langs een vier- of vijftal kunstenaars die in korte etudes werk tonen in uiteenlopende vormen. Het werk bevraagt en prikkelt de zintuigen, doet je ervaren, meemaken en heeft een helende werking. Trip TO HEAL is als een transitie: hoe sta je aan het begin, wat laat je onderweg achter en hoe kom jij er uit?

Elke dag varieert Trip to Heal met deels andere kunstenaars. Een kwartier voor aanvang van elk tijdslot start de ontvangstceremonie. 

Trip to Heal toont op woensdag 8 mei Marked Bodies van multidisciplinair kunstenaar Lina Issa, waarin ze de helende kracht van het lichaam onderzoekt en je meeneemt op een reis door het verleden naar opgeslagen herinneringen. Geïnspireerd op het Sjamanisme en Animisme presenteert Ibelisse Guardia Ferragutti in We must risk the light een ceremoniële sound-healing performance. De medicinale plant is leidend, het concert intuïtief.

In een verkenning naar macht, dominantie en onderwerping nodigt performer Ira Brand in An Invitation A Fight je uit voor een een-op-een gevecht met haar. Wie stapt de ring in en wie kijkt toe? Come Unity van Collectief POLY POLY is een theatrale poging tot verbinding en zingeving, vol hartverwarmende odes, krachtige manifesten, diepe hartenwensen en gevierde angsten. Op zoek naar onszelf, de ander en de wereld. 

Op vr 10 mei is er van 23:30 - 01:30 een speciale Nighttrip TO HEAL.

 

 

Makers

Marked Bodies - Lina Issa
Wat is op je lijf geschreven? Wat draagt je rug? Wat is op je tong blijven hangen? Als onze lichaamsdelen kunnen spreken, wat zouden ze ons dan vertellen? De video-installatie Marked Bodies is een ode aan het lichaam en zijn kwetsbaarheid en vergankelijkheid. 

Over Lina Issa
Multidisciplinair kunstenaar Lina Issa woont en werkt in Amsterdam. Afgestudeerd aan het Graphic Design-programma aan de American University of Beirut (2002), verliet zij Libanon voor een postdoctorale onderzoekscommunity in Fine Arts aan de Jan Van Eyck Academie in Maastricht (2003-2005). Ze behaalde vervolgens een Master in Visual Arts aan het Piet Zwart Institute Rotterdam (2006). Ze onderzoektvanuit diverse media de spanning tussen het persoonlijke en het universele, alleen en in samenwerking met anderen. In haar werk reflecteert zij op kwesties als (culturele) identiteit, geheugen en persoonlijke herinnering versus die van het collectief.

We must risk the light- Ibelisse Guardia Ferragutti
We must risk the light is een soloset waarin Ibelisse Guardia Ferragutti gebruik maakt van haar verzameling elektronische instrumenten, duikt in oude ceremoniële liederen en speelt met de percussieve rijkdom van stukjes hout. Deze sonische verkenning komt voort uit haar onderzoek naar animisme en sjamanisme, waarbij muzikale patronen zich herhalen, verbinden, verstoren en bezwijken. 

Over Ibelisse Guardia Ferragutti
Ibelisse werkt als performer, theatermaker, beeldend kunstenaar, muzikant en leraar in verschillende samenwerkingen. Haar onderzoek en werktaal bevinden zich op een lijn waarin al deze elementen even belangrijk zijn. Ze werkt samen, maakt deel en neemt deel aan een breed scala aan collectieven, artiesten en initiatieven, waaronder Schweigman&, Nicole Beutler Projects, o k a p i, Bambie, Stichting dOeK, The Paper Ensemble, Coco Sauvage, Germaine Kruip, DNA, Theatre Embassy, Rooie Waas, TUTHOLA, THE JOB, Veenfabriek, Todos de pie!

An Invitation A Fight- Ira Brand
Ira nodigt je uit voor een gevecht. Een fysiek gevecht. Gewoon tussen jullie twee en hier op deze mat. Ira nodigt je uit om haar te zien vechten en om te oefenen, te zien, te ontmoeten en om door middel van je lichaam andere manieren te ontdekken om met elkaar in contact te komen. An Invitation A Fight is een verkenning van macht, dominantie en onderwerping. Hoe handelen we? Wat kunnen we leren? En wat is er nodig om iets echt onverwachts te laten gebeuren? 

Over Ira Brand
Ira is kunstenaar, schrijver, performer en curator. Ze creëert live interdisciplinaire performances, waarin ze persoonlijke ervaringen gebruikt om zich uit te spreken over sociale politieke onderwerpen. Een actueel thema binnen haar werk is macht en de manier waarop dat wordt beïnvloedt door taal, gender en verlangen. Ze tourt regelmatig door de UK en daarbuiten, als soloperformer en als co-director van het kunstenaarscollectief Forest Fringe. Momenteel zit ze in haar laatste jaar van het Master-programma van DAS Theater. 

Come Unity – Collectief POLY POLY
Op zoek naar een nieuwe samenlevingsvorm, stapten Eva, Abe, Nienke en Annica in een Volkswagenbus en bezochten verschillende communities met bijzondere levensvormen. Al tijdens dit proces zagen zij de complexiteit van communicatie en verbinding tussen mensen, waardoor het idealisme van betrokkenen verandert in cynisme en teleurstelling. Hoe kunnen we onze emoties, gedachten, idealen en omgeving delen? Hoe verbinden we ons met elkaar en met onze omgeving en bouwen we een nieuw liefdevol fundament voor ons samenzijn? Come Unity is een theatrale poging tot verbinding en zingeving, vol hartverwarmende odes, krachtige manifesten, diepe hartenwensen en gevierde angsten.

Over Collectief POLY POLY
Collectief POLY POLY bestaat uit een team van gepassioneerde theatermakers die samen, als strijders voor de collectiviteit, maatschappelijke vraagstukken attaqueren en verwerken in schandalig optimistische voorstellingen. Voor de voorstelling Come Unity verzamelen zich rondom initiatiefnemer Eva Bartels: acteurs Abe Dijkman, Nienke van Hofslot en Annica Muller. Met muziek van Marius Mensink en eindregie van Charli Chung. Samen onderzoeken ze alternatieve samenlevingsvormen en storten zich op de vraag, ‘hoe samen te leven?’ Een schaamteloos idealistische ode aan de empathie.            

120 minuten

Elke dag varieert Trip to Heal met deels andere kunstenaars. Een kwartier voor aanvang van elk tijdslot start de ontvangstceremonie.