• Orion Maxted

[THE BRAIN]

[THE BRAIN]

Frascati Producties / Orion Maxted (GB)

language no problem
performance

Over

Altijd al eens deel willen uitmaken van een collectieve intelligentie? Breng je mobiele telefoon en oplader mee en plug in in het collectieve brein!
 
In [THE BRAIN] wordt het publiek getransformeerd tot één gemeenschappelijk brein, verbonden via mobiele telefoons. Een swarm intelligence, die zal leren zelfstandig te denken, vragen te stellen en beantwoorden en creatieve taken uit te voeren. Tot het punt waarop dit brein zijn eigen performance schrijft, via een constante feedback loop met wat er op de vloer gebeurt. Met [THE BRAIN] organiseert Orion Maxted een live experiment, gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de cybernetica, neurowetenschap en netwerk theorie. Tegelijk doemen er vragen op over de maatschappij, de democratie en de menselijke conditie, over de relatie tussen collectieve macht en individuele onmacht, micro- en macrokosmos. Hebben de wereld en het brein een gemeenschappelijke structuur? Zijn we getuige van de geboorte van een global brain? En als dat zo is, hoe zorgen we er dan voor dat de beste ideeën boven komen drijven, ten gunste van het collectief? 
 
concept & regie Orion Maxted performance Jason Quarles, Hillary Blake Firestone, creatief coder Fabian Hijlkema, Sebastian Kox (oneseconds.com) regieassistent Alexander Nieuwenhuis muziek & sounddesign Bart de Vrees advies Nathan Fain publiciteitsbeeld Sandra Stanionyte met dank aan Joris Dormans, Flora Lysen, Prof. Francis Heylighen, DAS Master of Theatre, BAU, Come Together
 

Makers

Orion Maxted is performance- en theatermaker. Hij studeerde informatica voordat hij een opleiding muziek en performance deed en behaalde een master in Theater aan DasArts. Zijn voorstellingen zijn als open composities, bestemd voor het genereren van ideeën. Daarbij combineert hij inzichten over complexe systemen uit de cybernetica en de biologie met taal, subjectiviteit en muzikaliteit. De voorstellingen en performances van Maxted staan bekend als intrigerend en tegelijk toegankelijk voor een breed publiek. Hij werkt regelmatig samen met het departement Systeembiologie aan de Universiteit van Amsterdam en is artistiek lid van de onderzoeksgroep Evolution, Complexity and Cognition aan de Vrije Universiteit Brussel. Orion Maxted wordt ondersteund door Frascati Producties.

90 minuten
Première do 15 maart!

woensdag 14 maart is een try-out