• Abhishek Thapar

Surpassing the Beeline

Surpassing the Beeline

Abhishek Thapar / Frascati Producties

in English
theater

Over

Surpassing the beeline* duikt in de verhalen van de Amsterdamse expatgemeenschap. Verhalen van hen die emigranten zijn als ze hun thuis verlaten en elders immigranten worden; hun verleden, heden en gevoel van 'thuis' zijn volledig in elkaar vervlochten. De emigrant van het ene land, is de immigrant van het ander.

Immigratiegeschiedenis, voornamelijk geschreven in de landen van aankomst, heeft zich meestal gericht op het problematische beleid en de ervaringen van binnenkomst, acceptatie, afwijzing en/of plaatsing van nieuwkomers, terwijl expats dit circus altijd omzeilen vanwege hun economische status.

Ontmoet uw stadsgenoot ‘de expat’ in een intieme omgeving, terwijl zij hun verhalen en favoriete gerecht** met u delen.

Tijdens de vorige editie van Frascati Issues: De (on)vertelde stad (november 2017) presenteerde Abhishek Thapar binnen Stadslab een eerste onderzoek naar de Indiase expatgemeenschap in Amsterdam. Surpassing the beeline is een verdere uitwerking hiervan.

*De titel komt van het idee dat expats nooit een rechte lijn van A naar B bewandelen als het gaat om thuiskomst of het begrip ‘thuis’. Hun thuis is immers constant in beweging; voortdurend veranderend, verschuivend, schipperend.

**Kom met een lege maag, want er wordt een maaltijd uitgeserveerd tijdens de performance.

concept & regie Abhishek Thapar performance door Rinku Kalsy, Hilda Moucharrafieh, Vaishali Nanda, Masha Ru, Sahil Sahni, YiLing Hung

Abhishek Thapar (India, 1985) is een theatermaker, performer, poppenspeler en artiest. Hij haalde zijn postdoctoraal in Physical Theater aan the London International School of Performing Arts (LISPA) en een Master in Theater aan het DAS Theater in Amsterdam. Abhishek woont en werkt in Amsterdam.

Makers

 

 

De (on)vertelde stad

Deze voorstelling maakt deel uit van Frascati Issues: De (on)vertelde stad. Bekijk hier het hele programma.