RULE

RULE

Emke Idema

performance

Over

Een levensgroot theatraal gezelschapsspel dat door het publiek wordt gespeeld.

RULE is een grensoverschrijdend spel over gastvrijheid, dat wordt gespeeld door het publiek. Het is een spel vol wereldproblemen op tastbaar formaat: het stelt bekende politieke issues ter discussie maar rammelt ook aan persoonlijke grenzen.
Wanneer laat je een onbekende man bij je naar binnen? Wat doe je als de vrienden die je te logeren hebt jouw regels naar hun hand zetten? En hoe handel je als grensbewaker bij de immigratiedienst? RULE is een ideeënspeeltuin, een minisamenleving, een speelse en theatrale ervaring waarin de ideeën van de meerderheid tellen. Drie jaar na de premiere, en na een tournee door Nederland, is de voorstelling RULE nog één keer terug in Frascati. 
 
Tijdens Festival CEMENT 2013 in ‘s-Hertogenbosch, won het concept van RULE de Dioraphte Stimuleringsprijs. Uit het juryrapport: 'Emke heeft de sleutel in handen voor het maken van een nieuwe theatervorm. (…) Emke’s politiek filosofisch gezelschapsspel raakt ons allen; het gaat immers over insluiting en uitsluiting.'
 

'Een razend knap scenario' -Het Parool  

'een oerspannend spel dat het waard is om door iedereen gespeeld te worden'- Cutting Edge

concept en spel Emke Idema dramaturgie Nienke Scholts scenografie Joris van Oosterwijk artistieke coaching Dirk Verstockt productieleiding Jose Schuringa zakelijk leiding Heske van den Ende geproduceerd door Stichting Stranger, Frascati Producties, Grand Theatre Groningen Producties mede mogelijk gemaakt door DasArts, Stichting Dioraphte, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, SNS REAAL Fonds, Stichting DOEN, VSBfonds

 

Makers

Emke Idema (Nederland,1980) maakt theaterwerken die fungeren als platform, ideeënspeeltuin of maatschappelijk laboratorium voor het publiek. Haar laatste werken bevinden zich op het snijvlak van theater, beeldende kunst, sociologie en gaming.