Quatsch

Quatsch

Jouman Fattal / Frascati Producties

Nederlands
theater

Over

In een wereldstad vol tumult, eenlingen en botsingen loopt een jonge vrouw van de bushalte naar huis. De schemering is ingezet, onderweg ratelen de gedachten door haar hoofd. Gedachten over thuis, over zingeving, over angst voor de veranderende wereld om haar heen en het vinden van een weg daarin. In tijden van Trump, Baudet en smeltende ijskappen is hardop blijven bespiegelen misschien wel de beste opstand.

Quatsch is een one-woman muziektheatershow over identiteit, activisme en een zoekende generatie. Met rap, spoken word en poëzie gemixt in soundscapes, jazz rap en hiphop brengt actrice Jouman Fattal voor het eerst een energiek en rauw muziekprogramma over leven in een stad vol tegenstellingen.

concept Jouman Fattal tekst, muziek & performance Jouman Fattal muziekproductie Darko Fordjour kostuumontwerp Akelei Loos techniek Bart Schatteleyn publiciteit Imke van Herk met dank aan Frascati Producties, Manu van Kersbergen

 

  

 

Makers

Actrice en theatermaker Jouman Fattal (Syrië, 1992) valt op door haar energieke, aansprekende speelstijl. Ze is een storyteller pur sang, die moeiteloos schakelt tussen vertelling en rap, grap en tragiek. Haar onderwerpen komen rechtstreeks uit de dagelijkse realiteit: kleine en grote zorgen van gewone mensen, bezien tegen de achtergrond van de politieke en maatschappelijke bewegingen van deze tijd.

Waar te zien

Quatsch was te zien in het Volkshotel (Doka) op 5, 6, 10 en 11 sep. 2019.