• Marijn Graven Frascati Producties Prospero

Prospero e Miranda

Prospero e Miranda

Frascati Producties / Marijn Graven

theater

Over

About the tempest of our discontent / Over de storm van ons onbehagen
 
Regisseur Marijn Graven vroeg de Italiaanse schrijver en acteur Nunzio Caponio om een zeer vrije en persoonlijke bewerking te maken van Shakespeare ’s The Tempest voor twee acteurs. Caponio was zelf tot voor kort woonachtig op Sardinië, een magisch eiland in de Middellandse zee. In Prospero e Miranda staat de vader – dochter relatie centraal. Een intiem relaas gebaseerd op de stormachtige band van de schrijver met zijn eigen dochter.
 
Marijn Graven en Nunzio Caponio bouwen een hedendaagse Toren van Babel waar tegelijkertijd Nederlands, Engels en Italiaans wordt gesproken, maar ondertussen vooral het hart zich probeert te uiten. O, die eeuwige strijd om te komen tot goedheid en welbehagen, die woedende zoektocht naar kennis en erkenning. En ach, onderweg die voortdurende transformaties die nooit voltooid lijken, vol saillante elementen die onze metafysische, zo vreselijk menselijke reis markeren. O, onze eeuwige hunkering naar intiem begrip, liefde.
 
 
 
 
'A man’s body is a complex dukedom fuelled and filled by a mixture of unconscious and rarely conscious energies that dictates the outcome of his existence. Few learn the rules of the game; many are played and ruled by the few.'
 
'Het is een intrigerend kat-en-muisspel dat Barnhard en Caponio met elkaar spelen. [...] Marijn Graven toont hier opnieuw hoe inventief ze omgaat met repertoire. In haar regie wordt een verhaal van een gestrande tovenaar een verantwoording van een afwezige vader. Mannen die verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun verleden: het gebeurt nog steeds zelden, maar hier wel.' Theaterkrant
 
regie Marijn Graven tekst Nunzio Caponio spel Frieda Barnhard en Nunzio Caponio dramaturgie Inés Sauer muziek Meiyi Lee decorontwerp Simone Eggen kostuumontwerp Maartje Prins fotografie Sanne De Wilde techniek Wouter Versteege lichtontwerp Sjaak Zegwaard video Bas de Brouwer 
 
Blik op de stad
In de nieuwste podcastaflevering 'Blik op de stad' van Jochum Veenstra en Franka Bauwens neemt Marijn Graven je mee op een wandeling door Amsterdam. Een podcast over herinneren, de stad, theater en de liefde. Luister hem hier terug.

Makers

Marijn Graven (1984) studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Er gingen een studie Theaterwetenschap, wat marketingbanen in het theaterveld en twee jaar aan deeltijd acteursopleiding aan vooraf voordat ze besefte dat haar hart bij de regie ligt. In haar werk is ze steeds op zoek naar hoe ze haar eigen realiteit en die van de acteurs kan koppelen aan toneelrepertoire of wereldliteratuur, theatraliteit en spiritualiteit. Met hoofd, hart en kosmos onderzoekt Marijn Graven hoe het persoonlijke kan infiltreren in het theatrale en universele.

Tijdens de regieopleiding maakte ze o.m. de Elyzeesche velden en de Louteringsberg (winnaar André Veltkamp Beurs 2017 en AHK Eindwerkprijs 2017) en ging op Festival Cement 2018 in première met Narziss | Hildegard | Goldmund.
Nachtwerk (2017) was haar eerste Frascati Productie, een solo (geschreven en gespeeld door Jordy Vogelzang) over het verlangen om als mens daadwerkelijk bezit te nemen van jezelf. Over de behoefte los te breken, samen te vallen, waarlijk vrij te zijn en alleen te luisteren naar wat je instinct je ingeeft. In mei 2018 regisseerde ze i.h.k.v. Fraslab de allereerste theatertekst van schrijftalent Sytske van Koeveringe. De komende jaren ontwikkelt Marijn Graven haar werk bij Plan Brabant en Frascati Producties.
80 minuten
We Are Public

13 oktober 2018 is de voorstelling opgenomen in het aanbod van We Are Public

Première

Première op vrijdag 5 oktober 2018