Play with Food - Coup de Grace

Play with Food - Coup de Grace

Bart van den Donker / Frascati Producties

Over

Tekstlezing & diner

Voorgelezen worden terwijl je eet, toneelteksten die nooit eerder voor publiek werden gebracht. In deze editie het volledige stuk Coup de Grace van Bart van den Donker. Een stuk over verdwalen in je hoofd. Zo ernstig verdwalen, dat herinneringen niet langer langs maatstaven van de werkelijkheid liggen. Of de werkelijkheid is misschien de werkelijkheid niet meer. In elk geval is niets nog wat het ooit was.

ik vergelijk mezelf de laatste tijd met een emmer

ik was altijd een emmer

en nu ben ik een emmer met een gat

ik voel dat ik nog steeds een emmer ben

maar een emmer met een gat

en een emmer met een gat, die gooi je weg

Bart van den Donker (1990) is schrijver en acteur. In 2017 schreef hij de voorstelling The Dreamers, geïnspireerd op de gelijknamige film van Bernardo Bertolucci, voor de afstudeervoorstelling van Charli Chung. Daarna schreef hij bij Frascati Producties drie nieuwe toneelteksten, alle drie geregisseerd door Charli Chung: What we talk about when we talk about love (Fraslab, 2017), Bij Jou Begin Ik (genomineerd voor de BNG Theaterprijs 2018) en Don Caravaggio (genomineerd voor BNG Theaterprijs 2019 en geselecteerd voor het Vlaams Theaterfestival 2019).

De tekst wordt gelezen door Myranda Jongeling, Henriette Tol en Bart van den Donker.

Play with Food bracht tot nu toe o.m. teksten van Vincent van der Valk, Hassan Bahara, Pam Emmerik, Top Naeff, Josine Simons-Mees, Magne van den Berg, Joachim Robbrecht, Jibbe Willems, Rik van den Bos, Rob de Graaf, The Presnyakov Brothers, Enver Husicic en Ivana Sajko. De sfeer is informeel. Er wordt van blad gelezen en een simpele stamppot geserveerd. Ook de schrijver schuift aan en het publiek kan met elkaar en de acteurs over het stuk van gedachten wisselen.

Makers

Pers

 

De toegangsprijs is inclusief een simpele maaltijd en 1 consumptie.