überdramatik

überdramatik

Frascati Producties / Hannah De Meyer en Jesse Vandamme

theater

Over

ÜBERDRAMATIK is een multidisciplinaire soiree van de slapeloosheid met live muziek van The Fette Titten Schlampe Tribute Band. Want na de dood van een dierbare vriend moet het leven tot op de bodem worden uitgedronken. 
 
Hannah De Meyer en Jesse Vandamme zijn gefascineerd door het moment waarop leven en dood elkaar bijna raken. Het moment waarop het leven zo genadeloos binnen slaat dat niets anders dan overgave mogelijk is. Het moment waarop grenzen en waarden vervagen, het ik een ding onder de dingen wordt, Tolstoi en Playboy niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Het moment waarop onder de grootste strijd een altijd durende wapenstilstand voelbaar wordt. ÜBERDRAMATIK is geen verhaal, maar een staalkaart van de overgave.
 
ÜBERDRAMATIK is een groep mensen
die het huis in brand steekt om de maan te kunnen zien
die bij de resten drinkt en danst
en zweert dat elke daad de daad
elke steen de steen
elk vuur het goddamnmotherfucking vuur is
en bij het aanbreken van de ochtend
naar de leegte kijkt
en kijkt zonder weg te kijken
 

concept en regie Hannah De Meyer en Jesse Vandamme spel Louise Bergez, Daan Couzijn, Jesse Vandamme, Sanne-Samina Hanssen, Erik van de Wijdeven fotografie Bas de Brouwer met dank aan Quirine Racké en Helena Muskens, Mirthe Labree, Karel Hermans, Alexandra Cool / Villa Hellebosch

Makers

Hannah De Meyer (1988) studeerde zomer 2015 af aan de Performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met Solace, dat te zien was in ons programma Retourtje Maastricht. Ze won er de TAZ-Jong Theaterschrijfprijs 2015 voor. Direct daarna werkte ze i.h.k.v. Frascati Issues Changing Places samen met co-creatoren Amsterdams Hospice Veerhuis en Uitvaartmuseum Tot Zover aan Memo I, over de dood. De voorstelling ÜBERDRAMATIK is hier een voortzetting van. Voor deze voorstelling werkt Hannah samen met Jesse Vandamme, momenteel derdejaars Performen aan de Toneelacademie Maastricht.

Pers

 

Beeld

60 minuten