#empathyporn

#empathyporn

Frascati Producties / Julian Hetzel (DE / NL)

performance

Over

 
Vierdaags programma in Frascati Amsterdam rondom het werk van Julian Hetzel 
5 t/m 8 feb 2018
 
Performance maker, muzikant en beeldend kunstenaar Julian Hetzel maakte de afgelopen jaren naam met een reeks provocerende, controversiële en sterk geëngageerde performances. Keer op keer weet hij een sterk politieke ondertoon te combineren met glasheldere vormkeuzes en een droog gevoel voor humor. #empathyporn presenteert een kennismaking met zijn werk, vier dagen vol live performances, installaties, lezingen, ontmoetingen en een woest feest.

Naast The Automated Sniper (2017) en All Inclusive (2018) presenteert #empathyporn een preview van Hetzel’s nieuwste werk SELF (2019) bestaande uit de lecture performance SELF PORTRAIT en bijbehorende pop-up shop. Een uitgebreid contextprogramma plaatst de thema’s uit het werk in een breder perspectief en belicht het onderzoek dat aan de voorstellingen vooraf is gegaan.

Gedurende vier dagen verkent #empathyporn de dunne scheidslijn tussen ethiek en economie, tussen toe-eigenen en absorberen, upcycling en uitbuiting, toeschouwers en getuigen, politieke correctheid en censuur, verantwoordelijkheid en artistieke vrijheid.

Julian Hetzel (Duitsland, 1981) werkt als performance maker, muzikant en beeldend kunstenaar. Zijn werk bevindt zich op het snijvlak van theater, muziek en media  en combineert een sterk politieke ondertoon met een documentaire benadering. Zijn werk wordt internationaal geproduceerd en gepresenteerd. In 2017 ontving Hetzel de VSCD-Mimeprijs voor The Automated Sniper (Frascati Producties). Zijn performance SELF werd onlangs geselecteerd door Platform Scenography als Nederlandse inzending voor de Praagse Quadriennale 2019.Julian Hetzel is geboren in het Zwarte Woud (DE). Hij studeerde aan de Bauhaus Universiteit in Weimar met als zwaartepunt visuele communicatie. In 2013 studeerde hij af bij DasArts Amsterdam.      

 

Makers

Pers