Francesca Lazzeri

FRANCESCA LAZZERI

Francesca Lazzeri (Italië, 1991) vormt samen met Tamar Blom, Job Rietvelt en Joost Segers het collectief Wild Vlees. De groep vertaalt een sociaal engagement radicaal naar het lichaam, waaruit fysieke en beeldende performances ontstaan. Francesca studeerde en werkte in Zwitserland, Oostenrijk, Ierland, Rusland en Italië. In 2016 rondde ze de Mimeopleiding Amsterdam (AHK) af met Being Singular Plural en When everything is human, the human is an entirely different thing (gecoproduceerd door Festival Boulevard i.s.m. Festival Cement). De laatste, die ze samen met Tamar Blom gemaakt heeft, werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers. Daarna maakte het duo An Incomplete Life dat op Festival Cement in première ging. 
 
In haar werk onderzoekt Francesca Lazzeri antropologische, sociale en politieke aspecten van het menszijn. Ze vertaalt de essentie van haar bevindingen op het toneel in pure en minimale beelden, waarbij ze grote, universele thema’s als dood, seksualiteit en tijd verbindt aan een menselijke maat. Met precisie werkt zij haar (vaak filosofisch gegronde) ideeën uit tot de uiterste consequentie. Haar performances lijken eenvoudig van vorm, maar daar achter opent zich een wereld aan persoonlijke associaties en maatschappelijke, soms zelfs uitgesproken politieke connotaties.
 
In september 2017 gingde eerste Frascati Productie van Francesca in première: Everything must be interpreted as intensity zet ze de verhouding mens-dier binnen onze samenleving op scherp.