• Florian Myjer

Florian Myjer

FLORIAN MYJER

Florian Myjer (1992) studeerde in de zomer van 2017 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met de gelauwerde voorstelling Bloomsbury, die hij samen met Kim Karssen maakte. Daarvoor studeerde hij Cultuurwetenschappen aan de universiteiten van Amsterdam en Sussex. Eerder maakte hij o.a. de intieme solo Een hertje, beschadigd en het duet Odetta: Noblesse Oblige (met Marieke de Zwaan). Florians voorstellingen zijn talig en beeldend. Hij creëert ruimtes waarin de verbeelding hoogtij viert en een zoektocht naar identiteit en non-conformiteit centraal staan. Met het persoonlijke als inzet exploreert hij de waarde van intimiteit en verbinding en zoekt hij een remedie voor ons menselijk tekort.

Florian speelde nog voordat hij naar de Toneelacademie ging bij Frascati Producties in Piece (2011) onder regie van Nicole Beutler. Tijdens zijn studie speelde en maakte hij onder meer bij De Warme Winkel in De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen) en The Dreaming en bij Oostpool speelde hij in Allemaal Mensen #1. 

Florian presenteerde in oktober 2017 tijdens Fraslab Oliver en zet daarna zijn werk voort onder de vlag van Frascati Producties. In januari 2018 gaat zijn nieuwe voorstelling Regina Rex bij Frascati Producties in premiere. Oliver en deze nieuwe voorstelling zijn beide coproducties met De Warme Winkel.

 

© foto Rogier Fokke