• De managers

De Managers

za 18 april t/m wo 27 mei

De Managers

La Isla Bonita / Frascati Producties in coproductie met Over het IJ Festival

language no problem
performance

Over

La Isla Bonita vergadert live: over de lichaamstaal van macht.

Hoe spreken we met elkaar anno 2019? Performance collectief La Isla Bonita gaat met elkaar om de tafel. In een wereld van maatpakken, flip-overs, stokpaardjes, powerpoints en flesjes Spa vergaderen vijf witte managers op een gehuurde locatie. Hoe moet het verder met de wereld, de mensheid, de zaak, dit team, de productpresentatie van volgende week dinsdag?

Is de man, pardon de mens, in staat aan een vergadertafel tot zinvolle oplossingen te komen? In een wereld beheerst door guerrilla-tactieken, manipulatie, fallocentrisme en mansplaining komt La Isla Bonita met een steigerend weerwoord.

'La Isla Bonita geeft een frisse impuls aan de kantoorparodie'- ★★★★ de Volkskrant

'Een ode aan baldadige fantasie'  - ★★★★ NRC 

Een even hilarische als schrijnende voorstelling over macht en al haar rituelen.

De Managers gaat in première tijdens Over Het IJ Festival 2019 en is in april, mei en juni 2020 te zien in de theaters in het land.

Lees hier de voorbeschouwing door Esther Kleuver in de Telegraaf

concept & spel Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé eindregie Suze Milius scenografie Studio Dennis Vanderbroeck kostuumontwerp Bibi Trompetter techniek Dirk Houthoff met dank aan Willemijn Zevenhuijzen productie Frascati Producties in coproductie met Over het IJ festival foto Casper Koster i.s.m. Lisa Schamlé regie, camera, edit & muziek teaser Ruben Labree

 

 

     

 

Makers

Het werk van La Isla Bonita is sterk beeldend, associatief, maatschappijkritisch maar eveneens toegankelijk en brutaal, met een grote dosis humor. De leden studeerden in 2015 gezamenlijk af aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht met La Isla Bonita. Vervolgens maakten zij Dogs of War (Parade, 2016) en La Lucha Libre (2017). Deze worstelshow kaartte op aanstekelijke manier allerlei clichés aan over vrouwen, mannen en seks. December 2018 presenteerden zij Atlantis (eindregie Paul van der Laan), waarin vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin de (onderwater)wereld bloot leggen.

De Managers is hun nieuwste voorstelling en gaat in de zomer 2019 in première bij het Over het Ij Festival in Amsterdam. In april, mei en juni 2020 gaat deze voorstelling op tournee door het hele land.

‘Atlantis is een fantasierijke uitnodiging om waterig te denken en te beseffen dat alles met alles verbonden is. [...] Met vijf zeemeerminnen in vol ornaat valt er genoeg te lachen in Atlantis, en daar maken de performers van La Isla Bonita gretig gebruik van. [...] Waterig denken klinkt wat vaag, maar La Isla Bonita laat zien dat het helemaal niet zo’n gek idee is.' Theaterkrant

‘Het vijfkoppige vrouwelijke performancecollectief La Isla Bonita is een van de interessantste jonge toneelgroepen van nu. De leuke, expressieve spelers weten lichamelijkheid en présence creatief te paren aan maatschappelijk engagement.' ★★★ de Volkskrant

'De vijf performers van La Isla Bonita werken sinds hun gelijknamige afstudeervoorstelling uit 2015 gestaag aan een sterk oeuvre van fysiek theater met maatschappelijke relevantie.’ Het Parool

'Verwarrend, veelzijdig, verontrustend én geestig.’ NRC over La Isla Bonita

Kaartverkoop

Kaarten koop je via het Over het IJ festival. Je kunt in combinatie met deze voorstelling voor € 6,- een dagbandje kopen dat alleen geldig is op de dag van de voorstelling. Hiermee krijg je op die dag onbeperkt toegang tot zo’n 30 voorstellingen van de jongste generatie locatietheatermakers, gratis toegang tot de afterparty in Sexyland en korting aan de bar op drinken in het festivalhart.
Met assistentie is de voorstelling rolstoeltoegankelijk.

Contextprogramma

Donderdag 11 juli vind na afloop van de voorstelling een nagesprek plaats o.l.v. Hella Godee met Liza Mügge (Universitair hoofddocent politieke wetenschappen en directeur van het Amsterdams onderzoekscentrum voor gender en seksualiteit (ARC-GS) aan de UvA en tevens mede-oprichter en hoofdredacteur van het European Journal of Politics and Gender (EJPG).)

De Managers is op tournee: