The Woods

The Woods

Frascati Producties / Jan Hulst

theater

Over

The Woods van David Mamet. September 2012, Forest Lake Minnesota. Een jong stel heeft zich teruggetrokken in een zomerhuisje diep in het bos. Het is stil, de peuken raken op en er is onweer op komst. Tot overmaat van ramp is Nick zijn boek vergeten. Dan leer je elkaar wel kennen. De nacht valt en het bos wacht geduldig af. Ze zullen niet de eersten zijn en ook niet de laatsten. Hier zit bloed in de grond.

concept en vormgeving Jan Hulst en Kasper Tarenskeen regie Jan Hulst muziek Kasper Tarenskeen spel Thomas Höppener, Emma Pelckmans en Tim Linde lichtontwerp Bart van den Heuvel techniek Ramses van den Hurk scènefotografie Anna van Kooij

Jan Hulst (1987) behaalde op zijn 18e zijn zweefvliegbrevet, werd afgekeurd voor de Luchtmacht, studeerde vervolgens rechten en kunstgeschiedenis en rondde zomer 2014 de regieopleiding af van de Amsterdamse Theaterschool. Hij werkt inmiddels vast samen met muzikant en theatermaker Kasper Tarenskeen (1988) die momenteel onder meer programmeur is bij Odeon en het YPF festival. Hij was ook o.m. zanger van The Kyteman Orchestra. Samen werkten zij aan de twee afstudeervoorstellingen van Jan Hulst: een bewerking van Op hoop van zegen van Herman Heijermans, gecombineerd met teksten uit De Koerskmonologen, en Cul de Sac, een bewerking van La Dame aux Camélias (1884) van Alexandre Dumas fils.
Loek Zonneveld schreef hier over: “Regie en bewerking houden de toon licht. Het sterven waar de fabel uiteindelijk naartoe werkt, geschiedt hier bijna als mooi en stil terzijde. (…) voelt als thuiskomen én vreemdgaan – precies de goeie stemming om een tekst als deze te ondergaan.”

In hun werk zoeken zij naar een mix die recht doet aan de dubbelheid die het leven kenmerkt: zij putten uit een Romantisch gedachtengoed dat getuigt van de allesomvattende, duistere zwaarte van het bestaan, maar zetten daarbij ook een hedendaagse humor in die een prettige en relativerende lichtheid brengt.

Makers

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Nederland, 1987 & 1988) tonen een wereld  waar apocalyptische, filmische beelden en muziekstijlen een nieuw soort Romantiek ademen. Ze zoeken de dunne scheidslijn op tussen melodrama en ironie. 
Jan Hulst in 2014 de regieopleiding af van de AHK met een eigen bewerking van Heijermans’ Op hoop van zegen en een bewerking van La Dame aux Camélias van Alexandre Dumas fils. Al tijdens zijn studie werkte Jan samen met componist Kasper Tarenskeen, die o.m. zanger was van The Kyteman Orchestra, programmeur is bij Odeon en het Young Pianist Foundation-festival.
Direct na zijn afstuderen ging Jan Hulst, samen met Kasper Tarenskeen, aan de slag bij Frascati Producties. In januari 2015 kwam The Woods uit bij Frascati Producties: een vervreemdend soort hyperrealisme. ‘Van Warmerdamse ironie.’ Theaterkrant.
Hierna regisseerde het duo de 18e editie van Starring bij de Toneelschuur: Alfred de Mussets Lorrenzaccio (2015) met 15 jongeren. Daarna regisseerden ze bij Oostpool de studenten uit het 3e jaar van de Arhnemse acteursopleiding. Martin Crimps In de Staat van Geluk (2015) werd een bizar en muzikaal stuk. In seizoen 2015-2016 brengen Jan en Kasper bij Frascati Producties twee theaterproducties . 
 

Pers

 
90 minuten