Veelgestelde vragen

 

Zie ook Veelgestelde vragen over kaartverkoop

Openingstijden
Kom je er met onderstaande antwoorden ook niet uit dan kun je altijd bellen met onze kassa. Deze is telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag vanaf 11:00. 
Daarnaast kan je dinsdag t/m zaterdag vanaf 17:00 tot aanvang van de voorstelling langskomen aan de kassa. Tel: 020 626 68 66

Wat is Frascati?
Frascati is een theater in het centrum van Amsterdam. Er zijn twee locaties: Frascati in de Nes 63 en Frascati 4, de voormalige Engelenbak, in de Nes 71. Frascati programmeert ook regelmatig in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Jaarlijks presenteert Frascati zo'n 450 nationale en internationale voorstellingen. Ook produceert Frascati zelf jaarlijks 20 grote en kleine theaterprogramma’s.

Wat is er te zien?
Toonaangevend theater uit binnen- en buitenland. Vaste bespelers zijn gerenommeerde groepen als  Dood Paard en Discordia. Ook Toneelgroep Amsterdam, het Ro theater, Toneelgroep Oostpool en het Nationale Toneel brengen een deel van hun voorstellingen in Frascati. Daarnaast is er veel aandacht voor dans, performance en theater op locatie. Frascati produceert zelf werk van onder anderen Naomi Velissariou, Davy Pieters, 

Wat is Frascati Producties?
Onder de naam Frascati Producties produceert Frascati jaarlijks zo'n twintig voorstellingen van de meest getalenteerde theatermakers, variërend van klein en onderzoekend tot complete tourneevoorstellingen. Frascati biedt onderdak aan professionele theatermakers vanuit allerlei disciplines: toneel, theater, nieuwe media en moderne dans bijvoorbeeld. Op dit moment produceert Frascati onder meer het werk van Emke Idema, Naomi Velissariou en Davy Pieters. Bekijk al onze makers hier.

Hoe kom ik bij Frascati?

Plan hier je route naar Frascati op de Nes

 

Frascati ligt midden in het centrum, maar is er toch parkeergelegenheid?
Frascati (Nes 63) bevindt zich in hartje Amsterdam, achter de Dam en het
Rokin. Het theater is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ook met de auto. Wel is beschikbare parkeerruimte schaars, zeker 's avonds. Het parkeertarief op straat in Amsterdam Centrum is € 3,20
per uur (ma t/m zo, 09.00 - 24.00). Een dagkaart (09.00 - 19.00)
kost € 19,20 en een avondkaart (19.00 - 24.00) € 12,80.
Er zijn diverse parkeergarages in de buurt van de Nes.

Hoe kan ik kaarten reserveren?
Als je online kaarten koopt bespaar je twee euro per kaartje.
De betaling geschiedt dan via je creditcard of via IDEAL. Wanneer je tot vijf werkdagen voor aanvang van de voorstelling kaarten via internet koopt, dan worden je kaarten thuisgestuurd.
Daarna kunnen gekochte kaarten bij de kassa worden afgehaald.

Als er voor een voorstelling online geen kaarten meer te bestellen zijn, loont het de moeite om te bellen met de reserveerlijn: 020 - 626 68 66.

Na 19:30 tot aanvang voorstelling kun je terecht bij de avondkassa’s in de theaters zelf.

De kassa van Frascati en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 17:00 - 19:30 uur. De kassa is gevestigd op Nes 63, 1012 KD, Amsterdam.

Waar vind ik het programma?
Klik hier.

Is er een mogelijkheid om vooraf iets te eten?
Ja! Frascati Café is een (eet-)café met een frisse, kosmopolitische uitstraling middenin het centrum van Amsterdam. Frascati Café heeft een eenvoudige keukenfilosofie: lekker eten voor weinig geld. Er is een kaart met eerlijke gerechten waaraan veel aandacht wordt besteed. Coq au vin met bonne femme-garnituur bijvoorbeeld, of zalm met beurre blanc en knolselderijpuree. Het menu wisselt maandelijks. De keuken is geopend van di t/m za vanaf 17:00 uur.

Nes 63, 1012 KD, Amsterdam

Zit Frascati op Facebook?
Ja. Klik hier om ons te liken.