Sadettin Kirmiziyuz / Trouble Man

SADETTIN KIRMIZIYUZ / TROUBLE MAN

Sadettin Kırmızıyüz (Nederland, 1982) is een hedendaagse verteller; vanuit zijn maatschappelijk engagement en grote fascinatie voor geschiedenis en wereldliteratuur ontstaan voorstellingen die meer zijn dan egodocumenten.
Sadettin studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij is geboren en getogen in Zutphen, maar wordt gefascineerd door het feit dat hij een migrantenkind is. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit. Na zijn afstuderen maakte hij het vierluik Avondland (2010) - De vader, de zoon en het heilige feest (2011) - What’s Happenin brother (2012) - Somedaymyprincewill.com (2013). De laatste werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2013 en was ook ‘keuze van de Wijkjury’.

Momenteel werkt Sadettin bij Frascati aan een reeks over de Nederlandse samenleving: Hollandse Luchten. Deel I: Jeremia (i.s.m. Marjolijn van Heemstra, geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2014), Deel 2: Pandgenoten (i.s.m. Saar Vandenberghe, 2015) en in het najaar komt bij Frascati Hollandse Luchten III: De Radicalisering van Sadettin K. uit. In seizoen 2014-2015 werkte Sadettin bovendien vanuit Trouble Man samen met het Ro Theater: de voorstelling CODE 010 stond in het teken van de Rotterdamse haven.
Sadettin Kırmızıyüz ontving de Charlotte Köhler Prijs 2016. Daarnaast speelt hij De vader, de zoon en het heilige feest opnieuw: een heilige roadstory waarin niets niet kan en alles waar is! 25 t/m 28 oktober 2016 in Frascati.

troubleman.nl

 

IN DE MEDIA