Randa Peters

RANDA PETERS

De dialogen van schrijfer Randa Peters (1992) zijn rijk, vol verwondering en lichte spot over de voortploeterende medemens.

Peters studeerde één jaar Writing for Performance aan de HKU, maar maakte in 2013 de overstap naar de scenario-opleiding van de Filmacademie. Daar studeerde ze in 2017 af met Bloed Kruipt (2017). Bloed Kruipt ontving de wildcard van het Filmfonds en werd namens de Filmacademie ingezonden voor de studentenoscars. Na haar afstuderen schreef ze onder andere de korte film Bladgoud (2018) en won de 3LAB serie contest met de oa door haar geschreven aflevering Bad Influencer. Nu werkt ze aan haar eerste speelfilm, Een beetje lang en soms gelukkig, over mislukte liefdes.

Bij Frascati Producties (i.s.m. ITA) schrijft Peters haar eerste theatertekst. Twee mannen spreken uitvoerig over de liefde, maar lijken toch niet dichterbij te kunnen komen dan wat rafelige randen om het echte  leven heen. De tekst werd geënsceneerd i.h.k.v. Fraslab in maart 2019 in regie van Silke van Kamp.

Samen met ITA zette Frascati Producties een samenwerking op touw voor jonge schrijvers. Frascati neemt in seizoen 2018-2019 onder de hoede: Esther Duysker, Sytske van Koeveringe, Randa Peters en Tjeerd Posthuma. Bij ITA werken Michaël Bijnens en Jibbe Willems. Ten minste eenmaal per jaar wordt gezamenlijk een masterclass van een internationaal gerenommeerde toneelschrijver georganiseerd. Tot nu toe werden in Frascati al meerdere openbare lezingen gehouden en tijdens Holland Festival 2019 wordt werk van de schrijvers in dit traject aan het publiek gepresenteerd.

Foto: Martijn de Vos