P project or the pussy catalog and so on

P project or the pussy catalog and so on

Ivo Dimchev (BG / BE) coproductie Frascati Producties

performance

Over

 

Ivo Dimchev ontwikkelde zich in korte tijd tot een spraakmakend kunstenaar in de internationale theaterwereld. Zijn werk is een rauwe, fysieke en kleurrijke mix van performance kunst, dans, theater en muziek. In The P project speelt hij een spel met zijn publiek. Enkele ingrediënten: poppers, een pussy catalogue, instant poetry op postkaarten en harde pecunia. Terwijl de opzwepende en schijnbaar banale acts elkaar opvolgen, weet Dimchev zijn publiek in een positie te manouvreren die aan het denken zet: hoe ver gaan we voor geld? Is het theater een vrijplaats waar alles kan? En wie bepaalt dan wat daar gebeurt?

De Bulgaarse podiumkunstenaar Ivo Dimchev studeerde in 2010 af aan Dasarts. Hij ontving diverse internationale prijzen en toont zijn werk in een groot aantal landen binnen en buiten Europa. Frascati introduceerde zijn werk in Nederland tijdens Something Raw. Some Faves (Theaterfestival Vlaanderen) en we.art.dog.come (coproductie Frascati) sloegen in als een bom.

‘There's nothing people won't do for a bit of cold hard cash. Dimchev's dark cherub grin will not leave me soon.’ www.uncoy.com