Mr Jones

Mr Jones

Frascati Producties / Naomi Velissariou

theater

Over

Over een vrouw die de liefde leeft totdat het bloed in haar schoenen staat.

Mr Jones  is een nieuwe tekst van Rik van den Bos, in samenspraak met Naomi Velissariou geschreven en losjes geïnspireerd op Le Bel Indifferent: de hommage van Jean Cocteau aan Edith Piaf. Mr Jones werd een geheel nieuw werk. Een tribute to Amy Winehouse. Een muzikale solo met live contrabas van Hannes d’Hoine (bekend van Die Anarchistische Abend Unterhaltung) en een pruik van  tenminste 50 meter. Een sterke solo over een vrouw die wacht, op alles, maar vooral op een man.

Naomi Velissariou (1984) doorliep de Antwerpse theateropleiding Dora van der Groen en behaalde een mastergraad theater-, film- en literatuurwetenschap aan de Universiteit Antwerpen. In de zomer van 2012 rondde ze bovendien de acteursopleiding af van de Toneelacademie Maastricht. Ze speelde Medea in de gelijknamige voorstelling die winnaar werd van de Ton Lutzprijs 2011, was te zien bij NTGent in Tartuffe en staat momenteel samen met performancecollectief Urland in het theater met Kwartet: Een Powerballad

De tekst is geschreven door Rik van den Bos. Eerder schreef deze zeer veelbelovende schrijver (Charlotte Köhlerprijs 2010) al teksten voor Toneelschuur Producties, Ro Theater en het Noord Nederlands Toneel.

regie & spel Naomi Velissariou contrabas Hannes d'Hoine tekst Rik van den Bos spelcoach Aram Adriaanse en Abke Haring eindregie Abke Haring lichtontwerp en techniek Steffie de Haan advies haarwerk Pilo Pilkes uitvoering haarwerk Silvano Gijzel & Ruben Arents foto’s Anna van Kooij

 

Makers

Naomi Velissariou (België,1984) gebruikt filosofische, wetenschappelijke, populaire en persoonlijke denkbeelden als grondslag voor voorstellingen met een rijke beeldtaal. Haar hoofdthema is de hedendaagse vloeibare identiteit en de manier waarop deze bewust wordt ingezet via beeld en media. 
De Vlaams-Griekse Naomi behaalde een mastergraad theater-, film- en literatuurwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en rondde in 2012 de acteursopleiding af aan de Toneelacademie Maastricht. Bij Frascati Producties maakte ze de solo Mr Jones (2012, tekst Rik van den Bos) waarin ze a.d.h.v. dramaturgische constructies een beeld schiep van de liefde. Daarop volgde A Tragedy (simplified) (2013), waarin ze haar ambigue verhouding tot vaderland Griekenland en de stad van haar jeugd (Genk) samensmolt tot een postmodern familie-epos. Naomi won met de voorstelling de TAZ KBC jongtheatermakersprijs 2014. 
I See You (2014, tekst Rik van den Bos), een deconstructie van Sartres Huis Clos, gemixt met een hedendaagse reality-tv kijkhouding. Begin juni 2015 kwam Intervention uit: een spelshow annex sitcom over identiteit. Intervention wordt herfst 2015 hernomen en in het voorjaar van 2016 brengt Naomi Velissariou met Gillis Biesheuvel de journalistieke talkshow Q&A (een tragikomedie in twee bedrijven) (tekst Rik van den Bos). Van 6 t/m 14 april 2016 is de voorstelling te zien in Frascati, daarna volgt een tournee door het land.
 

Video

mr jones naomi velissariou
Mr Jones Naomi Velissariou
50 minuten