I SEE YOU

I SEE YOU

Frascati Producties / Naomi Velissariou

theater

Over

"Soms denk ik wel eens dat ik deel uitmaak van een schilderij. Dan zie ik mezelf staan, en realiseer ik me dat ik onderdeel ben van een compositie."
 
Het regent. Het regent en het blijft de hele dag regenen. Soms hoef je maar één blik uit het raam te werpen om dat zeker te weten. En toch moet je naar buiten. De stad is bezaaid met mensen die stuk voor stuk proberen de hoofdrol in de film van hun leven te spelen. Altijd op zoek naar een geschikt perspectief om naar zichzelf te kijken, zodat ze weer even  door kunnen.
In de stad wonen Zus, Broer en Man. Ze houden elkaar gevangen in een driehoek waar geen ontsnappen aan lijkt. Ze creëren voor elkaar een mentale ruimte, een arena met als inzet van hun strijd: liefde. Want liefde baant de weg naar vrijheid, toch?
 
Na een zware deconstructie van Huis Clos, bouwen Van den Bos en Velissariou met de brokstukken een hedendaagse variant van Sartres hel. De definitieve hermetische hel na de dood maakt plaats voor een hel 'midden in het leven', waarin de moraal van het existentialisme wordt verruild voor een veelheid aan gedachten, poses, interpretaties en pogingen om nader tot elkaar te komen.
 
concept & regie Naomi Velissariou tekst Rik van den Bos spel Bram Coopmans, Sadettin Kırmızıyüz, Naomi Velissariou eindregie Eric de Vroedt geluidsontwerp Jimi Zoet kostuumontwerp Bibi Trompetter lichtontwerp en techniek Attila Nemeth geluidsontwerp stage Tomas Loos met dank aan Lena Müller en Senjan Jansen foto Joost de Haas scènefoto's Anna van Kooij
 

Makers

Naomi Velissariou (België,1984) gebruikt filosofische, wetenschappelijke, populaire en persoonlijke denkbeelden als grondslag voor voorstellingen met een rijke beeldtaal. Haar hoofdthema is de hedendaagse vloeibare identiteit en de manier waarop deze bewust wordt ingezet via beeld en media.

De Vlaams-Griekse Naomi behaalde een mastergraad theater-, film- en literatuurwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en rondde in 2012 de acteursopleiding af aan de Toneelacademie Maastricht. Bij Frascati Producties maakte ze de solo Mr Jones (2012, tekst Rik van den Bos) waarin ze a.d.h.v. dramaturgische constructies een beeld schiep van de liefde. Daarop volgde A Tragedy (simplified) (2013), waarin ze haar ambigue verhouding tot vaderland Griekenland en de stad van haar jeugd (Genk) samensmolt tot een postmodern familie-epos. Naomi won met de voorstelling de TAZ KBC jongtheatermakersprijs 2014.

I See You (2014, tekst Rik van den Bos), een deconstructie van Sartres Huis Clos, gemixt met een hedendaagse reality-tv kijkhouding. Begin juni 2015 kwam Intervention uit: een spelshow annex sitcom over identiteit. Intervention wordt herfst 2015 hernomen en in het voorjaar van 2016 brengt Naomi Velissariou met Gillis Biesheuvel de journalistieke talkshow Q&A (een tragikomedie in twee bedrijven) (tekst Rik van den Bos). Van 6 t/m 14 april 2016 is de voorstelling te zien in Frascati, daarna volgt een tournee door het land.

Pers

 

Video

Trailer I see you - Frascati producties/Naomi Velissariou
80 minuten