An Elephant

An Elephant

Frascati Producties / Davy Pieters

theater

Over

 

Once upon a time in a world where nothing shocks us anymore 5 strangers meet on their journey.
Friendships are forged. Destinations changed.
Will they accept it?
yes
an elephant

An Elephant is een bombastische reactie op de kracht van manipulatie binnen de hedendaagse mash-up world van instant entertainment, fake emotions en ‘reality-tv’.
Wanneer fictie en realiteit verwikkeld raken onstaat er een diffuus geheel waarin we de grip op de werkelijkheid verliezen en we ons moedwillig te pletter laten storten in een plastic droomwereld.

 

Makers

Davy Pieters (Nederland, 1988) is hard op weg een van de origineelste theaterregisseurs van het moment te worden. Haar beeldende mimetheater vindt inspiratie in o.m. games, social media, reclame, strips, martial arts, beeldende kunst. De voorstellingen zijn onderzoeken naar de toekomstige (westerse) mens en de manier waarop deze mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen, beeld(ver)vorming en beeldcultuur.

Davy studeerde in 2011 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met Playwood, dat werd getoond in Frascati WG. Bij haar afstuderen ontving ze De Henriette Hustinxprijs voor excellent talent. Direct daarna maakte ze bij Frascati Producties de studie What Remains (2012), over de gevolgen van de Japanse Tsunami en het hilarische, gruwelijke sprookje An Elephant (2012).

Vervolgens presenteerde Davy de bejubelde monoloog The Truth About Kate (2014) die werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het Vlaamse Circuit X en waarmee ze werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Daarna volgde How Did I Die (2014), waarvoor Davy in de wereld van het forensisch onderzoek dook. How did I die gaat begin november 2015 op tournee door binnen- en buitenland.

Met Nastaran Razawi Khorasani richtte Davy bovendien het gezelschap Kobe op: regelmatig treden ze met spectaculaire, theatrale performances op in de club- en festivalscene.

Zomer 2015 werkt Davy Pieters met 12 studenten van de Mime Opleiding (AHK) aan Knights: pop-ups in de openbare ruimte over helden, geweld en de westerse man anno nu. Davy’s Knights zullen in elk geval opduiken tijdens Over ’t IJ Festival 2015.

Davy’s nieuwste voorstelling Made In Here wordt onthutsende, maar reële Sciencefiction. Hoe ver kunnen we gaan met vormgeven van het leven? De voorstelling is van 24 februari t/m 12 maart te zien in Frascati en gaat daarna op tournee.

Pers