• Foto: Maarten Kools

Charli Chung

CHARLI CHUNG

Het werk van regisseur Charli Chung (Nederland, 1995) is talig, energiek en schaamteloos romantisch. Vertrekkend vanuit de verschillende manieren waarop de mens in staat is lief te hebben, maakt hij stukken die persoonlijk zijn, maar nooit autobiografisch. Met zowel nieuw als bestaand repertoiretheater en zijn acteurs als centrale factor, streeft hij naar hartveroverend theater dat tegelijk liefdevol, tragisch en hilarisch is.

De Italiaans-Nederlandse Charli Chung studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met de succesvolle voorstelling The Dreamers. Eerder presenteerde hij bij Frascati what we talk about when we talk about love (Fraslab oktober 2017). Begin 2018 maakte hij bij Frascati Producties Bij jou begin ik, over de zucht naar telkens een nieuw begin en tegelijkertijd de droom van een eeuwigdurende, unieke en allesoverheersende liefde. Puttend uit een berg literaire klassiekers en cultfilms over ontluikende, maar nauwelijks verholen homoseksuele erotiek, vertolkt Chung met deze voorstelling de idealen van een steeds populairder wordende subcultuur. Zo blaast hij oude bewegingen van het hart nieuw leven in. Bij jou begin ik werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs.

Voor Frascati Issues #Rebel (2018) maakte Chung een presentatie samen met drie Amsterdamse adolescenten, Silva, Kedves en Laurens. Ze willen wel rebelleren, maar kan dat nog wel? "Weet je wat het probleem van Amsterdam is? Je krijgt de stenen niet meer uit de straat. Als die er al zijn." Komend seizoen maakt hij zijn nieuwste voorstelling bij Frascati producties, die uit zal komen in februari 2019.

‘De onbevangen puurheid in ‘Bij jou begin ik’ van Charli Chung is werkelijk verademend en getuigt van een idealisme dat misschien niet van deze tijd is – of juist wél [...] Dit is werkelijk een belangrijke voorstelling, en zo anders dan het gangbare en reguliere aanbod.’ (****) – Theaterkrant

‘Meteen op tournee met die spullen!’ De Groene Amsterdammer over The Dreamers

Voorstellingen

- Bij jou begin ik (Frascati Producties, 2018)

- The Dreamers (Toneelacademie Maastricht, 2017)

- what we talk about when we talk about love (Fraslab, 2017)