• Priscilla Vaudelle / Frascati Producties © Eva Roefs

Priscilla Vaudelle

PRISCILLA VAUDELLE

De Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) studeerde in 2013 af aan de opleiding Theaterdocent van de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans. Tijdens haar studie richtte zij samen met Tim van den Heuvel het collectief LostProject op. In haar werk geeft Priscilla zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voorstellingen, over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding, die veel weerklank vinden bij een divers publiek. In al deze projecten werkt zij samen met talentvolle jongeren uit alle wijken van de stad. Samen met Van den Heuvel maakte ze in 2019 de LostProject-voorstelling The World Is Yours, over de nieuwe generatie Slashies. De voorstelling was ook bij Frascati te zien, net als Man Down, waarin acht jonge mannen in een afgesloten ruimte het gevecht aangaan met hun emoties en het publiek lieten kennismaken met de échte man, voorbij illusies en vooroordelen.

In Januari 2020 deed Priscilla een vorm-onderzoek voor End Of The Road, dat in mei 2021 als coproductie van LostProject en Frascati Producties uitkwaam onder de titel BIMS. In deze muzikale voorstelling doet Priscilla Vaudelle onderzoek naar opgroeien in een Surinaams-Nederlandse jas samen met 5 jonge, biculturele Nederlanders. Hiertoe maakt ze een stadsvertelling in de vorm van een feel good roadtrip. BIMS is een oproep voor samenleven, saamhorigheid en verbinding, tegen uitsluiting, segregatie en polarisatie. Het stuk vertelt een verhaal over jonge mensen die net zo lief moksi alesi eten als een heerlijke andijviestamppot met Hemaworst. Een voorstelling over de struggle van het opgroeien tussen twee culturen, humoristisch en bomvol jaren-’90-muziek.

Priscilla Vaudelle werkt bovendien bij Frascati Producties i.h.k.v. De (on)vertelde Stad samen met Levvel (voorheen: De Bascule, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie) aan een langlopende co-creatie met jongens die onder behandeling zijn bij Levvel en vaak ook in aanraking zijn geweest met justitie. Via rap, spoken word, film en theater gaan ze de confrontatie aan met hun man-zijn en de wereld. Een eerste presentatie van Klas 5 was winter 2019 in Frascati te zien. Deze samenwerking maakt momenteel door Covid-19 noodgedwongen een pas op de plaats.

‘Het spel van de jongens is van een grote kracht, met veel herkenbare humor’ Theaterkrant over Man Down

‘Het daagt uit, want het heeft iets ongemakkelijks. En dat is juist wat dit stuk briljant maakt.’ Musicalnieuws over #TWIY

Foto © Eva Roefs

 

Voorstellingen

 • SIXTH (LostProject/Frascati Producties, 2022)
 • End Of The Road (LostProject/Frascati Producties, 2021)
 • LostWords: End of the Road part II (Frascati Producties, 2020)
 • Radio Futura (Frascati Producties, 2020)  
 • Presentatie vormonderzoek End Of The Road (Frascati Producties, 2020)
 • Klas 5 (Frascati Producties i.s.m. de Bascule/Levvel, 2019)
 • LostWords: End Of The Road (LostProject i.s.m. Frascati Producties in LOLA BAE)
 • The World Is Yours – (LostProject/ Tolhuistuin 2019, première op festival Town Tales Frascati)
 • Man Down (LostProject / Tolhuistuin 2017)
 • Daddy Lost Me (LostProject / Tolhuistuin 2015)
 • AWKWRD (LostProject 2014)