• Cherish Menzo / Frascati Producties © Eva Roefs

Cherish Menzo

CHERISH MENZO

Dansmaker Cherish Menzo valt op door haar krachtige, beheerste, onontkoombare fysieke aanwezigheid.
In 2016 maakte ze samen met Nicole Geertuida, EFES, een uitputtend duet waarin perfectie en feilbaarheid intrigerende vragen opriepen in hoe wij de mens het liefst zien.

In 2017 maakte Menzo i.h.k.v. Fraslab (Frascati Producties) samen met Benjamin Kahn de solo Sorry, But I Feel Slightly Disidentified… Door een reeks van verschillende fysieke en performatieve representaties voor te stellen, was dit onderzoek een poging om een cartografie te maken van hoe we de ander ervaren en ontmoeten. Hierna maakte zij LIVE (Het Veem, 2018), een kruising tussen een dansperformance en pop/rock concert in samenwerking met muzikant Müşfik Can Müftüoğlu.

In 2019 werkt Menzo verder bij Frascati Producties: JEZEBEL wordt een dansvoorstelling geïnspireerd op het fenomeen Video Vixen uit de hip-hopclips van de jaren 90. Maar deze hedendaagse hiphophoney weigert gedefinieerd te worden door anderen en schudt haar imago op door te deconstrueren en te herdefiniëren. Cherish Menzo presenteerde een eerste proeve tijdens Fringe 2019 en gaat vervolgens in november 2019 in Frascati in première.

Cherish Menzo (1988) studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Urban Contemporary Dance) en was sindsdien te zien in werk van o.m. Eszter Salamon, Akram Khan, Leo Lerus, Hanzel Nezza, Olivier Dubois, Lisbeth Gruwez, Jan Martens en Nicole Beutler.

foto (c) Eva Roefs

Voorstellingen

  • JEZEBEL (Cherish Menzo in coproductie met Frascati Producties, première 5 nov 2019)
  • LIVE (Het Veem, 2018) 
  • Sorry, but I Feel Slightly Disidentified…a solo for Cherish Menzo by Benjamin Kahn (Fraslab, Frascati Producties, 2017)
  • EFES (Fringe, 2016) (Amsterdam Fringe Bronze Award)